donderdag 3 oktober 2019

18 september naar Lemelerveld 19 sep Deventer

woensdag 18 september naar Lemelerveld om nog een paar dagen te fietsen met een ander lief solocampermaatje.
Ik ben nog steeds mijn schoonzoon dankbaar dat hij in 2011 met mij een camper heeft uitgezocht om mijn pensioen op een leuke manier te gaan 'vieren'..
Deze club van solo camperrijders is als een 2e familie geworden: het hele jaar door zie ik veel lieve sologenoten voor allerlei activiteiten en in voor- en zeker de laatste jaren - tegenspoed

Het is regenachtig dus een wederzijds vochtig afscheid van strand en zee in Katwijk.
Ik werd via Zwolle gestuurd, dus eerst even thuis de was gedumpt, de post gelezen en toen ik Zwolle weer uit reed, zag ik de camper van Peter voor mij de N35 opdraaien. Weer een perfecte timing.....

Charmecamping Heidepark in Lemelerveld was aardig leeg dus plexat voor 2 campers bij elkaar.




donderdag 19 sep op de fiets naar het mooie en gezellige Deventer. Het is een flink stuk fietsen, maar we vinden een mooie route langs het Overijssels-kanaal, nadat we ergens een knooppunt hebben gemist: misschien hebben deze kamelen (foto 4) ons teveel afgeleid ??
We komen langs Brinkgreven, waar vanaf 1894 geesteszieken werden verpleegd en nu nog een landgoed met diverse gebouwen met klinische settings voor allerlei doelgroepen.
Er staat een erg leuk beeld : de Zonnemaan:
Het kunstwerk Zonnemaan verbeeldt een pleidooi voor tolerantie en relativeert de vele fricties in het hier en nu. Het werk brengt tegengestelden in een harmonisch, poĆ«tisch verband met elkaar. De sculptuur is samengesteld uit drie beeldelementen. Een grote bol met daar bovenop een sterschildpad en op z’n rug een rustende haas onder een parasol. In de grote bol laat zich de maan herkennen. De sterschildpad is een kosmisch georiĆ«nteerde soort. De trage schildpad wordt als drager van het aardse bestaan beschouwd. In de bekende fabel van de Griekse slaap Aesopus verliest de haas het in een wedloop van de schildpad. De haas zit hier met een elegante parasol op het schild loom in de zon. De haas is in veel oude culturen een maan dier. De grote bol raakt maar net aan het maaiveld. Hij lijkt zo weg te kunnen rollen de schildpad begint te lopen. De zon, de aarde en de maan horen bij elkaar. Daartussen is een dynamische relatie. Dit relatief grote beeld blijkt ook een kleine zonnewijzer te zijn. Het uiteinde van de parasol wijst namelijk de tijd aan.

 Na koffie - natuurlijk met Deventer koek - op een terras op de grote markt bij de mooie waag wandelen we door de stad.


         Bijzondere en unieke winkeltjes in de 7 steegjes
         

      
 

    door de Grote of Lebuinus-kerk met de mooie fresco's

 

   

   een beeldschoon hofje achter het huis van Riek en Nico


           

     De Buikmannetjes, noem ik ze


      Bussinks Deventer Koek- Huis

 
    
      prachtig wonen in een oud pakhuis 


we wandelen door de Bergkerk/St Nicolaaskerk in het mooie en stille Bergkwartier, gelegen op een oude rivierduin waar de Schipbeek in de IJssel kwam en waar vroeger een haven was.
In een muur op de hoek van een steeg zie je nog de ring waaraan 's nachts een ketting werd bevestigd zodat indringers te paard niet verder konden


    even de neus van deze paljas aaien en 


     dan terug naar de camping via de geplande route.....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten