donderdag 21 mei 2015

7 mei 2015 en iets verder

Donderdag 7 mei zagen we voor t eerst de overkant: weer een prachtige dag in en aan zwembad en meer met tussendoor de heerlijkste lunchhapjes van Marjolijn. Rein was die ochtend om ca 4 uur vertrokken, via CH en arriveerde om 4 uur op de camping. De familie compleet en huisje 49 propvol.
 
Vrijdag 8 mei de laatste dag in San Felice voor Kim en Tijn,
 
 
grotendeels doorgebracht in het zwembad. 's Avonds wilden we eten op het terras van het camping restaurant met het schitterende uitzicht.  We zaten nog maar net toen het begon te regenen; de schermen werden neergelaten dus alleen nog een plastic uitzicht.  Ineens was er een enorme knal bliksem en snel nog een: dus iedereen vloog naar binnen waar het licht uit was gevallen, maar waar precies 3 grote tafels waren om alle Nederlanders te voeden. Gelukkig smaakte de pizza er niet minder goed om.
 
Zaterdag 9 mei: Kim en Tijn waren om ca 6 uur vertrokken en mede door de vele baustelles op de route via München, pas om 21u30 thuis. 
Net na de middag kwam sologenoot Jan Verdam en kreeg ook een plek aan het water. Na een beetje bijkletsen, stond om 4 uur Solo Marjolijn voor onze neuzen en de - naar later bleek eerste - solotref was een feit.
 
Zondag 10 mei Moederdag met veel kadootjes;



zelfs voor mammalijn.
Einde middag met Lijn en Jan naar de haven van Manerba gewandeld langs het meer en onderweg een super lekker ijsje gegeten bij Romantica, waar pistache ijs beige is omdat de groene kleurstof ontbreekt. 


11 mei na de koffie vertrok Jan richting Viareggio waar zijn reis naar Sardinie en Corsica diezelfde woensdag van start ging. 's Avonds hebben we met veel lekkers bij ons aan het meer scottelgebraaid, wat ook erg gezellig was.

 

Dinsdag 12 mei fietsen via een fietspad vanaf Fornella door de  mooie olijfgaarden van de Borgheses naar het kerkhof van San Felice del Benaco, een heel eind buiten het dorp.


 
In Porto Portese porto zitten genieten van het uitzicht op Salo aan de overkant van de baai, en een ijsje met en van kersen genoten. De weg terug ging heel steil omhoog wat ik nog niet redde, maar gelukkig de nieuwe ebike van Lijn wel.

San Felice de kerk bezocht en iets buiten het dorp de pelgrimskerk Madonna del Carmine een mooi kerkje uit de 15e, met een houten gewelven plafond en oude fresco's.



Kaarsjes gebrand voor Pieter en de handen gespoeld met heilig water uit het fonteintje tussen de kerk en de bar van het Carmelitessenklooster.
Mijn handen gaan er helaas niet minder pijn van doen. Misschien nog een derde keer proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten