woensdag 27 mei 2015

24 en 25 Pink mei, en 26 mei 2015

Pinksterzondag 24 mei 2015.  eindelijk weer zon!  na een slome ochtend, 's middags weer eens een beetje gezwommen in het nu nog koudere water, dat van 23 grC gezakt was naar 17/18 grC, volgens Luca, de bruine, gespierde badmeester. 
Samen met Lijn 1 kaarsje gebrand in de hele oude kerk en nog een rondje gefietst. In Pieve Vecchia in ook een hele oude kerk met een paar fresco's, werd getrouwd en hebben we even meegekeken naar de uitdossingen en geluisterd naar..... tsjaa naar wat....
Marjolijn zou Marjolijn niet zijn als ze geen asperges mee had gebracht, dus u begrijpt dat we gruwelijk hebben zitten smullen van dat witte goud met veel geel goud(en gesmolten roomboter).... hmmmm
 
Pink maandag 25 mei 2015. Gelukkig weer mooi weer dus een boottochtje naar Sirmione in de planning. De boot blijkt het model te hebben van een flatgebouw
 
en vertrok om 12u00 vanuit Porto Portese porto.  Het is lekker warm en we zitten op het achterdek, bijna in de grote golven die de boot achterlaat. We komen langs een schitterend hotel?complex op de punt die net voor Garda uitsteekt in het meer.
 
 
Na ca 3 kwartier leggen we aan in Garda, dat er vanaf de boot leuk uitziet,
 
 
en na 1,5 uur zijn we in Sirmione. 
We wandelen langs het indrukwekkende kasteel dat vandaag niet te bezichtigen is; jammer want het is een prachtig gebouw.
 
 
 
Het stadje is ook leuk, met veel smalle straatjes met mooie huizen, vooral die die van grove stenen zijn gebouwd en mooie glanzend houten kozijnen hebben. Er is veel groen en alles ziet er zeer verzorgd uit.


 
Er zijn natuurlijk veel restaurants met nog volle terrassen, maar er zijn vooral veel ijssalons met ontelbaar veel soorten, hoog opgetast ijs.
 


 
We zien veel enorme ijsco's rondwandelen: bijna een kilo op een hoorntje... nou ja ....tje ...

Om 15u17 ging de enige boot terug (miv juni gaan ze frequenter) en omdat ik nog niet de steile helling in Portese op kan fietsen, zijn we nog een stukje richting Salo gefietst, langs mooie hotels en tuinen, en vervolgens via de grote weg terug naar de camping; ook weer via het mooi gelegen fietspad langs het kerkhof en door de olijfgaarden van de Borghese-Cavazza familie.



26 mei 2015.
Een sombere ochtend maar als we boodschappen hebben gedaan bij de family market schijnt de zon en kunnen we op het terras daar genieten van een heerlijke cappuccino en doppio espresso.
Lijn gaat koken voor ons plus Irma, Ronald en Iris. Het wordt erg lekker en we zitten nog lang en gezellig te kwekken onder de luifel waarop zachtjes de meiregen neerdaalt.  Gelukkig is het om middernacht droog zodat ik ook kan slapen.

Het is nu 27 mei, prachtig helder en warm weer dus zo op naar het ijskoude zwembad!!  Morgen opruim- en schoonmaakdag en vrijdag richting Agri La Scarpa bij Venetie !!

Het was hier geweldig in San Felice del Benaco op camping Europa Silvella
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten