woensdag 27 mei 2015

19, 20 en 21 mei 2015

Dinsdag 19 mei 2015
Omdat ik zou koken voor Marian, Irma, Ronald en mezelf, moest ik boodschappen doen: dus op de fiets 3,5 KM naar de Eurospin. Salade caprese vooraf, dan spaghetti met saus van verse worst, groenten en tomatenprut, en abrikozentaart na. 
 
 
 
Gegeten op mijn terras met het prachtige uitzicht, maar toen we net de spaghetti hadden verorberd, zagen we aan de overkant, vanuit Manerba ineens een bui op ons afkomen. Binnen een paar seconden stormde, regende en hagelde het zoals ik nog nooit had meegemaakt!. We hadden geen tijd om op te ruimen en een schuilplaats te zoeken. Het duurde maar 5 minuten, maar toen bleek het een verwoestende storm te zijn geweest. Diverse flinke takken uit de oude boom waar Marians camper onder stond, waren eruit gevallen, bovenop haar ebike. Gelukkig niet op de camper, maar helaas had zij wel dakluiken en een raam open staan, waardoor er binnen nogal wat water stond. 

 
De camping stond ook blank en er bleken bij ons beneden minstens 2 bomen omgewaaid. Een dikke boom tilde zelfs een grote caravan omhoog die in allerijl verzet moest worden. 
Er werd overal gezaagd en bladgeblazen, wat nog dagen aanhield.


 
Woensdag 20 mei 2015 een rondje ramptoerisme over de verwaaide en hier een daar blubberige camping gemaakt. Om ca 13u00 kwam Marja aangetuft vanuit Bardolino, en mocht naast ons staan aan het water. Weer een nieuwe solotref !
Om 12u30 na regen weer zonneschijn, dus einde middag naar ijssalon Romantica aan het meer gewandeld. Toen er weer een flinke storm opstak, hebben Marian en Marja hun campers verzet naar veiliger oorden, zonder al te oude, krakende bomen.  

Donderdag 21 mei weer regen en zware wolken, zodat ik eindelijk eens aan mijn blog kon werken, wat ook goed lukte in de vacansoleil tent van Irma en Ronald.

 
Na de siesta met de bus van Marja naar de Carrefour, een leuk uitje na al die stormachtige dagen op de camping. Door louter overdaad overweldigd, kwamen we met weinig boodschappen thuis, waar we weer van alles bij elkaar scharrelden voor een lekker maaltje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten