dinsdag 26 mei 2015

16, 17 en 18 mei 2015

Zaterdag 16 mei op de fiets naar Salo, slechts 7KM en goed te doen (misschien omdat het nu op de 2baans weg nog niet erg druk is?).  
 
 
 
 
We waren er pas om 13u00 dus de grote markt, met ook veel brocante, gemist; wat ik niet zo erg vond.
 
Er was een hele mooie kringloopwinkel met schitterende spullen, zoals kleding, juwelen, tassen, schoenen en deze super deftige Vespa
 
Zondag 17 mei om 14u00 op de fiets naar Manerba voor de boot naar het eiland:
Even wachten... op het terras bij de havenbar:
 
 
Isola del Garda waar het in gele zandsteen gebouwde kasteel van Borghese-Cavazza met zijn mooie tuinen te zien is.
 
 
 
 
 
In de tuin staan enkele gebouwen, waaronder een botenhuis, een gebouw met wat kleine ruimtes die als soort museumpje zijn ingericht, zoals oa een keuken;  en het huis van v/h de familie Zanca, die generaties lang de kasteel-eigenaren hebben gediend. 
 
 
In het kasteel zijn ook enkele kamers te bezichtigen, zoals bv de grootste kamer: de eetkamer,
 
 
die niet echt groot is en oa een slaapkamer en de muziekkamer waar een groot en erg mooi schilderij uit ca 1940 hangt van de dames van de familie met oa de kasteelvrouwe, de engelse Lady Charlotte, als meisje van ca 5 jaar.
 
Toen kwamen we bij de mooie loggia in de toren - waarin nu 1 van de zussen van Charlotte woont - met beschilderd gewelvenplafond. Daar werden we gelaafd met drankjes en hapjes, voordat we de hete tour gingen vervolgen.
 
 
De weduwe van de laatste eigenaar, Charlotte, woont in het kasteel met haar 2 zussen, een paar kinderen met ook weer kinderen. Na de borrel lopen we nog over het 2e en kunstmatige eiland waar ruimte is gemaakt voor de kinderen om te spelen. Daar kunnen ook feesten worden gegeven, zoals bv trouwpartijen. 
 

 
 
Maandag 18 mei om 11u00 vertrekt Marjolijn naar haar nicht en gaan Marian en ik op de fiets op zoek naar een pinautomaat, waarvan we er 2 vonden aan de andere kant van het dorp. Bij de kerk aangekomen, was ik ineens Marian kwijt. Ik vond haar bij de ijssalon met een zak ijsblokken op het hoofd, waar ze mee op een stenen bloembak was gevallen. Ze hield er 2 flinke blauwe builen aan over maar de sterke koffie ging er gelukkig nog goed in. Toen de stekende hoofdpijn wat was gezakt, snel terug naar de camping, waar de hoofdpijn helemaal verdween. Dat was gelukkig ook redelijk goed afgelopen.
 
een roem- en fotoloos einde van deze blog .....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten