dinsdag 26 mei 2015

13, 14 en 15 mei 2015

Woensdag 13 mei een wild ' wild life'  aan onze voeten in het water: slangetje, eenden met en zonder kroost, zwanen idem, over de keien rollebollende vissen: loert de slang op eitjes??
 
Op de fiets naar de haven van Manerba voor koffie op het terras van de bar bij de haven. Toen toch maar weer op zoek naar het dorp, dat nog wel een eindje de berg op bleek te liggen: lang leve de e-bike.  Het dorp bestaat uit een plein met kerk en uitzicht, en een straatje met een paar, nog gesloten winkeltjes.

 
Op de terugweg zagen we een nog veel oudere kerk

met aan de overkant een bar met schitterend uitzicht over de vallei en een deel van het meer.



Ernaast was een oorlogsmonument, naar het leek met een stukje (?) Russisch grondgebied.  Er stond een beeld op met - volgens de barman - een alpenjager met een ezel, het symbool van Italie in WOII.
 

De thermometer wees om 16u00 33grC aan: heerlijk!!
 
Genoten van een zoete onderbreking
 
 
 
Donderdag 14 mei, Hemelvaart, maar gewoon alle winkels open, merkten we achteraf. Het was erg warm. De hele middag heerlijk met kids aan en in zwembad en meer.
Afscheidsdiner bij het altijd drukke ristorante aan het meer, een VIP-plek aan het water. Het waren 2 super weken. 

Vrijdag 15 mei 2015; om 08u00 een beetje regen en gerommel, drukkend warm. De kids zaten even later op de Gotthard flink in de sneeuw(buien) en wij aan het meer in de wind naar de golven te kijken. 
Toen op zoek naar de bushalte richting Desenzano waar de trein naar Verona vertrekt. We vonden de haltes uiteindelijk in Pieve Vecchia. De hele oude kerk bleek gesloten dus terug gewandeld langs het meer. 
Plotseling begon het enorm te waaien en te regenen, maar we konden schuilen bij rist. Romantica. Het duurde nog wel even dus we wilden lunchen; helaas was de keuken al gesloten.
Gezien het frisse en stormachtige weer hebben we toen heerlijke hongaarse Lijn-zuurkool gegeten.  Het stormde zo erg dat de rubber motorboot van de camping kapotgeslagen en aan flarden op de keien lag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten