maandag 31 augustus 2020

WEER (bijna niet) OP REIS !!! 24 en 25 augustus 2020 naar Duitsland

Maandag 24 augustus 2020  
ik wilde op tijd vertrekken naar Duitsland... maar helaas:  weer een incident met de camper: voor mijn huis draaide ik de auto om en het was alsof het stuur in het stuurslot clickte. 
Het stuur kon nog wel 'draaien' maar het bleef clicken en klakken. Garage gebeld en gezegd dat ik er niet mee kon en durfde te rijden. 
Na enig overleg kwam er gelukkig een van de monteurs naar me toe en heeft het euvel verholpen.  De rubberring van de airbag in de stuurkolom was geknapt. De plastic ring, die er ook in schijnt te zitten, is nog  heel. De airbag uitgeschakeld én de claxon, want bij iedere beweging van het stuur ging als alarm de claxon tekeer. 
Ik kon om ca 12u00 met gemengde gevoelens vertrekken en de reis naar het Münsterland verliep gelukkig probleemloos. 
We mochten zelf een plek kiezen op camping Seepark Ternsche bij Selm. 
Op het pad naar onze plek liepen tig eenden: ik kon niet claxoneren maar ben met flink ronkende motor langzaam doorgereden: geen doden of gewonden.  pff .. 
Het kampeergedeelte ligt onder hoge bomen dus er is nauwelijks zon, wat bij deze temperaturen nogal jammer was. De wind ging wel liggen en we hebben nog heerlijk tot 21u30 buiten gegeten en gezeten.




Dinsdag 25 augustus 2020.  Het is aardig weer dus zo snel mogelijk op de fiets de 100-kastelen-route bekijken. Start in Olfen bij de tourist info waar we nog meer fietsinfo hebben gehaald dan we op onze camping al hadden verzameld. 
Weinig spectaculairs in Olfen dus snel door naar Lüdinghausen. Een mooie en hele rustige route door licht glooiend land met veel mais en veel water(tjes): de Stever, het Dortmund-Emskanaal en heel veel beken die oa het riviertje de Stever van water voorzien. 
Het laatste stuk van de zgn 100-Kastelen-fietsroute leidt ons langs de Stever 



tot in Lüdinghausen, waar 3 kastelen zijn, zgn Wasserschlösser die alle drie in het water zijn gebouwd. Schloss Lüdinghausen is niet te bezichtigen: er zijn al sinds 1869 onderwijsinstellingen in gevestigd. Het oude deel is wel mooi maar er is een lelijk stuk aangebouwd: jammer. Schloss Kakesbeck is volgens de dame bij de VVV totaal niet spectaculair dus dat slaan we maar over, mede ivm de plensbuien die ons in de loop van de middag overvielen.  
Dus naar Burg Vischering: entree eur 7,50 dus dat belooft wat..... 
Het valt enigszins tegen: weinig bijzonders qua inrichting en de keldergewelven zijn erg gemoderniseerd. De burcht is in 1945 grotendeels gesneuveld en weer opgebouwd: buiten mooi maar binnen te strak. In 1270 komt het kasteel al voor in de 'verhalen' over gevechten met kasteel Wolfsberg. In 1521 wordt Vischering door een brand zwaar verwoest, Heidenreich (leuke voornaam) von Droste zu Vischering zet vaart achter de wederopbouw. 


Hij liet dit prachtige, met veel houtsnijwerk versierde hemelbed na van hem en zijn vrouw .... met de exotische naam ???   vergessen ... 


familieportretjes ?? op het plafond die toekijken ….
en heel gedetailleerd bewerkte houten achterkant en hemel van het bed

leuke Hollandse Delftsblauwe tegeltjes








Mbt het niet spectaculaire kasteel nr 3: Kakesbeck is hier wel een spectaculair relikwie te zien: de ijzeren halsband van de bejaarde kasteelheer. Hij moest een straf uitvoeren en om hem daaraan te herinneren, kreeg hij deze ijzeren halsband om die met geen mogelijkheid open te krijgen was. Naar verluidt, is hij er uiteindelijk wel uit bevrijd.  
het lijkt een dik en loodzwaar ding






Na een uurtje zijn we uitgekeken en genieten van koffie met taart op het terras van het Burgcafé: we leveren strijd met tig wespen; het is hier werkelijk een plaag. 



Op de camping waren er ook heel veel: in een bos dus zonder fruitbomen of bloemen....  ??

Dan word ik gebeld door de campingbaas die voor morgen een flinke storm aankondigt en ons verzoekt om vandaag nog de camper te verzetten naar de Liegewiese/ligweide bij het meertje dat ze hier Ternscher See noemen. 
We aanvaarden de terugtocht en worden overvallen door die bovengenoemde plensbuien, dus weinig te bekijken, waardoor we mooi op tijd op de camping zijn en verkassen. Later volgen ons nog velen, maar wij hadden een prima plek gevonden.  Werd het toch nog knus






Men had speciaal voor deze gelegenheid voor een stroomunit gezorgd: keurig: deutsche gründlichkeit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten