woensdag 1 juli 2020

22 Juni naar Bad Pyrmont

Maandag 22 juni
Nadat mijn laptop het op had gegeven, kon ik niet meer bloggen. 
Nu (=1 juli) ben ik weer thuis en ben natuurlijk de meeste details van deze reis 'vergeten': veel gedaan, veel gezien, veel gegeten, veel gefietst vooral. En daarom schrijf ik altijd dezelfde avond nog alles over de dag op.
Aan de hand van de foto's zal ik proberen het verhaal er achteraf bij te 'bedenken'.
====================
er was nu eens geen regen voorspeld, maar het heeft de hele nacht gemiezerd en ‘s ochtend regende het even behoorlijk. 
Karin vertrok meteen na de gezamenlijke koffie richting Nederland. 
Wij moesten nog inpakken en opruimen, en vertrokken tegen 10u30. 

Om ca 12u00 waren we op camping Schellenhof in Bad Pyrmont. Een receptie is er wel, maar is alleen van 17u00-18u00 bemand.  
Gelukkig scheen de zon weer dus zelf maar een plaats gezocht op de zgn alm, een grote ietwat glooiende weide met uitzicht een eindje omhoog.  
Ook de fietsroute naar de camping was (flink) omhoog maar geeft een mooie kijk op het camp

                                      de camping van de weg naar Bad Pyrmont af gezien

Daar hadden we ook 3 plaatsen gereserveerd, maar daar werd niet naar gevraagd toen we ons om 17u30 gingen aanmelden. 
Ook hoefden we ons niet bij de receptie te registreren; in een stapeltje info vindt men een inschrijfformulier, heel summier, en dat kun je dan invullen en in de brievenbus naast de deur gooien.

In het grote (ook woon)gebouw waar de receptie in een klein kamertje huist, is ook het restaurant dat maandag en dinsdag gesloten is. Verder zijn er in die oude boerderij nog 2 toiletten en een kleine douche met schuifdeurtje plus een klein krukje; anno 1950.

Gezien vanaf het terras/annex biertuin waar de kippen en de haan aan mn rode teennagels zaten te pikken... en soms gezellig op tafel kwamen zitten....

Boven op de alm, ook een aardige klim, is gelukkig een keurig sanitair-gebouwtje met desinfect, zeep, zacht toiletpapier en goede gratis douches. 
Ook de wifi is goed - overal op de camping - en gratis. 
We staan op een mooie plek met een eigen kraan, wat erg handig is. 


Eerst geluncht en toen op de fiets naar de tourist info van Bad Pyrmont, een mooi kuuroord, 

 

een oude-chique-badplaats met mooie huizen, de zgn Avenue en een plein met wat terrassen voor de grote Brunnenhalle met ervoor een van de vele zgn quellen/bronnen hier in de omgeving..  Dit is de Hylligen Born

onder de koepel is de Hylligen born:
      de kleur wisselt: kitschie

De mevrouw van de tourist info was niet erg gemotiveerd en enthousiast om haar stad te promoten (wat haar job toch is) en had ons niets te melden. Ze gaf uitsluitend waar we om vroegen en dat was t.  
We gingen op zoek naar het Kasteel (Wasserschloss) Waldeck en Pyrmont waar onze koningin Emma haar jeugdjaren ‘s zomers door bracht en waar de oude ,.... koning Willem III haar vandaan heeft geplukt. Het kasteel annex museum was gesloten en het binnenhof zat in de lappen. 

 
        voorzijde  kasteel                                met familiewapens

momenteel is er een expositie van Nederlandse kunstenaars:

   door de enorme toegangspoort, waar enkele reliëfs uit de 16e eeuw hangen

 

aan de overkant (foto 2 onder) is een van de mooiste parken van Europa: Het Kuurpark met palmentuin, waar regelmatig concertjes worden gehouden. 


 

Even over de vestingwallen van dit waterslot gewandeld, en over de brug - die veel ouder lijkt dan het kasteel, maar dat geloof ik niet is - weer terug.
Rondom de gracht gefietst naar de ingang van het kuurpark: entree eur 5, wat misschien de moeite waard is als er een concert of iets dergelijk is, maar nu even niet...

Nog een rondje door de leuke stad gefietst en toen plaatsgenomen op een terras op het grote plein bij de Brunnenhalle, waar ook een zgn Wandelhalle is die we nog moeten gaan bekijken.  

Daar genoten van de andere kuurbadgasten, de eminence grise,  en van een heerlijk drankje in de zon. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten