donderdag 2 juli 2020

24 juni oa Hameln ... ratten ... vangen ...

Woensdag 24 juni 2020: weer prachtig weer.
We gaan 'gewoon' een mooire route fietsen, die hopelijk niet teveel steile hellingen heeft. We hebben geen doel, maar komen bij de Weser waar gelukkig een terras aan het water is waar ze lekkere taarten hebben. Je moet tenslotte de spieren goed onderhouden op zo'n fietsvakantie.

We zien weer enkele verse ontsprongen riviertjes, hier bv de Emmer, en in de verte passeren we Schloss Hämelschenburg waar we enkele jaren geleden (t.w. 2016)  tijdens onze Weser fietsvakantie op bezoek zijn geweest.
Op een terras aan de Weser: 

Cappuccino met Rattenvangertaart : veeeel lekkerder dan de rat zelf... denk ik

Dan fietsen/wandelen we een stukje door Hameln wat we in oktober 2016 uitgebreid hebben bekeken.
Nog even wat fotoos als geheugensteuntje



 de hoofdstraat in het oude centrum met het Rattenvanger Museum  en
         

De heenweg ging door het dal van de Emmer, maar op de terugweg moesten we toch weer een 'bergketen ' over met na een enorme lange en zware klim deze 4,6 meter hoge 'naald' van zandsteen
Deze herinnert aan de haarspeldbochten  die Friedrich Fürst Zu Waldeck und Pyrmont liet aanleggen op deze Griessemer Berg . Op het bord staat dat F&F er later op is gemaakt en de tekst: 6 uur van Hameln en 1 uur van Pyrmont ervoor moest wijken. Duidelijk is wel dat de reis (waarschijnlijk per koets) destijds 7 uren duurde wat wij nu op de fiets al een stuk sneller doen. 


Het stadswapen van Bad Pyrmont, het zgn Anker Kreuz, wat je echt overal ziet
Onze pleisterplaats …..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten