maandag 1 juli 2019

1 juli 2019 = NKC solo kkoffieklets en varen in Grou

Maandag 1 juli 2019

Op de eerste dag van iedere maand organiseert de regio Noord van de soloafdeling van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), bestaande uit ca 700 alleen´gaande´ camperaars, een gezellige koffie bijeenkomst - koffieklets genaamd -, afwisselend in Groningen, Friesland en Drenthe. De opkomst is altijd erg goed, vandaag 34 personen.

Leden die inmiddels een - vaak LAT -relatie hebben, zijn er ook welkom, we noemen hen ´solexen´ en er waren vandaag veel solexen aanwezig die het contact met de solo´s niet willen verliezen. en terecht, het is een leuke club met dezelfde ´hobby´ reizen met hun camper.

We begonnen met cappuccino in het restaurant Oan´t Wetter van de camping Yn´e Lijte waar ca 15 campers al enige dagen aanwezig waren.
Van buiten herkende ik het niet als restaurant, maar binnen was het wel een gezellige tent.


Na de lunch, geroosterde-paprika soep met kip, gingen we met 3 boten de Friese wateren verkennen. Ik was in de sloep van Yann, met de kapiteine en 2 solexstellen, onder wie 1 stadsgenoot.


De mannen in onze boot gingen al snel onder - het mooie nieuwe groene - zeil


er stond een flinke ´woei´, dus wilde wolken, zo nu en dan een beetje verwarmende zon, oer-hollandse plaatjes …. alhoewel ik miste de koeien …..

                                                               gezicht op Grou

   nee dit is niet de boot van Yann, maar van een gestrande kunstkoe
   die in een praatpaal de A.N.Water.Bond oproept.

Er was flink wat slag op de Wijde Ee maar onze schipper(s) stuurden vakkundig over de golven, door enkele sluisjes, geholpen door een slok Berinnenburg.....  iets zachter dan de Berenburg … naar verluidt



   

In een mooie vaart in of langs het Nationaal Park de Alde Faenen, staat een rij reuze bereklauwen, een groen-wit Manhattan... net kleine wolkenkrabbers



In het gezellige ´watersport´huis van Yann nog even nagepraat met enkele solo´s en solexen en lekkere en hete muntthee   Een goed begin van de tweede helft van 2019

Een beetje in een roes naar huis gereden....     Leuk om ´iedereen´ gezien te hebben...












Geen opmerkingen:

Een reactie posten