vrijdag 23 juni 2017

5, 6 en 7 juni 2017 Bodensee e.o,

Pink 2: maandag 5 juni 17. weer eens wakker worden van de regen.... das lang geleden.
En koud ook: 13 grC...brrrr..... 

Op naar Gutshof Badhuetten in Tettnang boven op een hopberg ca 6 km ten noorden van Lindau aan de Bodensee.  De route langs de Zürichersee en de Walensee en dan een stukje over een geel bergweggetje is prachtig, maar helaas regent het en hangen er wat wolken rondom de bergen.
De ene na de andere Ferrari bromt me voorbij, afgewisseld door prachtige donkerblauwe Maserati, Porsches, bijzondere BMW's, Lexi etc etc... een soort autoshow.
De kleur van de Walensee herinner ik me ineens van heel vroeger - grijs/groen - en is nog steeds even mooi.

Om 12 uur ben ik op de camping; heel even is het droog, afgewisseld door buien.

 

                             

  

Tegen 5 uur zijn we met z'n vieren aan de welkomstborrel van de camping: een blikje Freixenet met lichte fruitsmaak, best lekker. Italiaanse kaashapjes erbij om toch een beetje een zomers gevoel te creëren. 

Dan gaan we naar het restaurant in het grote oranje gebouw waar het schnitzeldag is dus we eten schnitzel met pommes en een bakje rauwkost. Een flink glas witte wijn uit de regio erbij, genaamd Wildespontan..  dat vind ik wel passen(d).... en hij smaakt prima.

  

Betske heeft 800 km gereden en is gaar dus we gaan op tijd ons eigen blikje in.  Inmiddels is het droog en schijnt de zon zelfs wat waterig.... Hopelijk belooft dat wat, alhoewel... als ik het weerbericht bekijk.....

dinsdag 6 juni... en helaas klopt dat...regen...regen...regen.  We zitten de hele dag in de camper, samen aan de koffie met de info en kaarten van de regio erbij.
De fietsroute rondom de Bodensee is ca 270KM lang; wellicht is de beste plek om te staan de camping in Hagnau. Vlakbij het mooie Meersburg waar ik jaren geleden een prachtige vakantie met mijn moeder had. Ze heeft om foto's gevraagd dus ik moet er wel naartoe.

Vandaar uit kun je met de boot alle kanten op, de fiets mag mee dus dan kun je telkens een anders stuk van de route rijden zonder te verkassen. We willen ook in Duitsland blijven ivm de resp. vignetten.
We gaan vandaag een stuk hier in de buurt fietsen, maar het duurt tot 4 uur voordat het droog wordt en lijkt te blijven. We fietsen een klein rondje over de Iglerberg, best pittig zelfs voor mijn flyer (die na thuiskomst een motorafwijking blijkt te hebben; gelukkig het lag niet aan mij dat ie niet zo graag de berg op wilde; het is nog wel een Zwitser)



We bekijken 2 ons geadviseerde restaurants voor de verjaarsparty morgenavond - waarvoor we ook nog enkele voorbereidingen moeten treffen met slingers en party bags...??uhh foutje... het had een slinger moeten zijn dus plakken maar Nel....

 

woensdag 7 juni 17 : 70.. ook Betske hoort er nu bij op de zevende verdieping..... we halen al om 07u30 verse broodjes, versieren het reeds versierde dienblad met nepkaarsjes (oeps.. vergeten..), eitje, bio perziksapje, prosecco, verse croissant met roomboter en jam, potje zwarte thee en een zingende kaart; en kloppen net voor achten bij de jarige op de schuifdeur....

  

ook wij zingen en blazen op de op- en afrolfluitjes, waarna.. of waardoor? het spontaan gaat regenen dus we schieten naar binnen en de jarige moet onder onze keurende blikken het ontbijt nuttigen. Gelukkig hebben wij ook een kale croissant.

Toen allemaal de kleren in en de fiets op, want de zon schijnt. Reeds bij de receptie begon het enorm te regenen dus schuilend begonnen aan de zgn. hop-fietsroute van ca 42 km.

We dalen af naar de Bodensee: komen over de oudste kabelhangbrug van Duitsland?? uit 1898,

 

en stoppen even bij een caravan- en camperbedrijf ivm een lekkend dakuik van Bieneke: we kopen nog wat en Bieneke maakt een afspraakje.

Aan het meer kwamen we in het mooie, deftige plaatsje Langenargen, waar de zon scheen, en waar het ondanks een flinke wind vanaf het meer, goed toeven was op dit mooie terras met frambozentaart.

 

Ook hier staat een Montfort kasteel (evenals in Tettnang, waar we nog komen vandaag). 


We fietsen hierna ook een stukje op de Bodensee-fietsroute, maar
gaan bij Friedrichshafen het binnen(hop)land weer in. Bij Eriskirch komen we over en door een overdekte houten brug.


' 

De route staat slecht aangegegen dus we dwalen nogal eens af, maar dat is hier geen straf.

Uiteindelijk bereiken we Tettnang, met het oude en het nieuw kasteel Montfort. Het museum in het nieuwe kasteel is wel open, maar het kasteel kan men op woensdag niet bekijken.

                 het nieuwe                                   het oude kasteel

 

In het oude kasteel is nu het raadhuis. De raadszaal moet erg mooi zijn en ik mag wel even boven kijken. Ik stap naar binnen, waar enkele verbaasde gezichten me aanstaren: de Raad zit, maar dat wist de receptioniste niet. Ik sluit de dikke deur en wandel naar beneden... waar de anderen op een bankje in de zon, hongerig op me wachten.

We gaan het centrum in en vinden een terras onder een van de drie varkens die ik zie.

 

Dan laten we de hoproute voor wat ie wel of niet is en zoeken een fietspad terug naar Laimnau waar we wonen.
Na een drukke weg te hebben verlaten, komen we bij een paar gebouwen/boerderijen, waar we een pad op worden gestuurd dat bergopwaarts gaat. Men vertelt ons erbij dat het een eindje verderop steil naar beneden gaat.. en dat klopt, we scharrelen met de fies aan de hand en op de rem voorzichtig naar beneden: wel een prachtig uitzicht op de vele appelgaarden.

  
    het is veel steiler en hoger dan het op de foto's lijkt

Om half zes zijn we bij Gasthof Landwirt, waar we op het terras onder de wingerd genieten van een glas sekt en een heerlijke, overdadige maaltijd ons aangeboden door de vrolijke, jeugdige jarige !


  

Op de camping kunnen we nog een uurtje in de zon zitten evalueren: zowel wij als de jarige hebben een prachtige dag gehad!: naar verluidt, haar mooiste of leukste? verjaardag ooit.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten