maandag 19 februari 2018

winterstop 2017-2018 al weer bijna voorbij !! feb

Maandag 19  februari 2018:  het einde van de winterstop komt in zicht: ik heb eindelijk de prachtige nieuwe plisee-verduistering in mijn campercabine. Heerlijk om weer heel even in mijn camper te zijn.
Na mijn vorige blog, heb ik nog veel leuke musea bezocht , oa de Princessehof/ museum in Leeuwarden.
Met deze schitterende octopus, ca 3 meter lang en hij ziet er echt glibberig uit, liggend in een plas inkt!

                                                      en dit kerststuk: prachtig!

Men had net de beelden geplaatst die op het Stationsplein in Leeuwarden de bezoekers begroeten in het kader van Leeuwarden/Friesland Culturele hoofdstad 2018!
Ik werd ook er nog even over geinterviewd door een cameraploeg !




en gedurende de donkere maanden veel en heel gezellig gesocialised: bv een oergezellig kerstdiner bij Marian en Nol met ca 16 campersologenoten. Heerlijk gegeten van diverse gerechten, voornamelijk door de mannen gekookt en toebereid. 

 

En opgetreden tijdens het kerstdiner in mijn moeders bejaardencentrum; zelfs een paar oudjes gingen meezingen met Tulpen uit Amsterdam, Daar in dat kleine cafe, Langs het tuinpad van mijn vader e.d. 
De zanger/gitarist ook helemaal blij want iedereen zakte boven het eten ongeveer in slaap ... we kregen de stemming er aardig in...

   

                            Ook met kerst koekjes gebakken met al mijn kleinkinderen:

en toen was het al weer 2018 !!

Op 3 januari een  hele leuke 101e verjaardag van mijn moeder gevierd; dit jaar met de burgemeester van Enschede zelf! Een kleine bijeenkomst in het restaurant van mijn moeders wooncomplex.

 

De locoburgemeester die er vorig jaar was en had beloofd ook dit jaar te komen om de verkiezingen van 2017 met haar te evalueren: had een kaart geschreven met de excuses dat hij niet kon komen omdat hij nu pappa is en op vakantie was met zijn gezin. Heeeel attent en erg leuk!

Helaas is moeders de week daarna ernstig gevallen in haar keuken: met het hoofd op een tafelpunt en haar arm op het aanrecht. Wederom naar het ziekenhuis en tot ieders grote verwondering mankeerde er weer niets aan.
Het lopen ging nu echter niet meer zelfstandig, dus belandde ze in een crisiskamer in een ander bejaardencentrum in Enschede. Een gesloten afdeling met grotendeels demente bejaarden die de hele dag in een mega oubollige woonkamer zitten, in de luiers.... 
Nogal schrijnend voor iemand die nog redelijk wijs is en 101 jaar zelfstandig is geweest. Ze zei na een halve dag al: als ik hier een week zit, ben ik net zo gek als de rest".
De verzorgers waren gelukkig erg aardig en het eten is er prima: de enige instelling waar nog ter plekke wordt gekookt, en aardig goed want ik eet er nu 2x per week met mijn moeder.

Na een week is ze gelukkig overgeplaatst naar de herstelafdeling waar ze met fysio weer een beetje op is gekrabbeld. Ze kan helaas niet terug naar haar huis omdat daar geen zorg is en volgens de zorgindicatie 6 heeft ze recht op 24/7 zorg.
We zijn nu op zoek naar een appartement in de zorg, wat ze vreselijk vindt: ze wil natuurlijk graag naar haar huis terug. Ze probeert weer alles zelf te doen om maar terug te kunnen en bedenkt allerlei uitvluchten: Heel sneu allemaal.
We hebben wel een heel mooi en ruim appartement gevonden in een iets modernere instelling dan waar ze nu zit. Ik krijg er een beetje een Little Falcons gevoel.

Nu is het wachten - wie weet hoe lang - op akkoord van de gemeente en dan begint de grote verhuizing.... druk druk druk.. en vandaar ook de flinke vertraging in mijn geblog

De camperplannen voor een grote reis heb ik al afgezegd want er wordt wel enige mantelzorg verlangd.  Dus ik bereid me voor op korte trips, de solobijeenkomsten in eigen land, mooie fietsroutes, steden- en museabezoeken, pannenkoeken-test-tour, en dergelijke ....   Ook dichterbij is veel moois en leuks te zien en te beleven.

Ik houd jullie op de hoogte !!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten