zaterdag 16 april 2016

april 2016: De Zandkuil in Heerde t/m 11-4-16

Een mooie en mooigelegen camping met minimaal sanitair: 3 kleine blokjes met 2 wc's, 1 douche en 2 wastafelruimtes en lekker open.... gelukkig was het mooi weer en konden we nog een poos buiten zitten.
Marian B en Nol B hebben de tent leuk ingericht en aangekleed: koffie, thee en heerlijke koeken staan klaar.  


Nadat we met ca 35 mensen in de kring hadden geborreld en gebabbeld, had Eveline de leftovers van de penne met saus warm en konden Marian en ik weer aanschuiven.

's Avonds wordt de tent verwarmd en genieten de meesten van de spelletjes die voorhanden zijn. Cor laat een grote box met chocolaadjes en bonbons rondgaan en tevreden rol ik nu (=23u55) mn blik in.

Maandag 11 april 2016. Men zegt dat het wel 20 grC kan worden...  dus op de fiets. Prachtige routes over de Veluwe. Heerlijke lunch op het terras van de Baron in Epe, onder het oog van de kerk;


waarna we op de camping beloond werden met door oa Jaap handgemaakte pannenkoeken.

Dinsdag 12 april: het zou een regenachtige dag worden, maar niets was minder waar. Op de fiets naar Kasteel Cannenburgh in Vaassen. Weer een mooie knooppuntroute (wat een uitvinding) nu niet langs maar rondom het Heerder-strand(meer). Er waren rondom in de plas beelden van het water-in-lopende mensen, gestaltes, geplaatst: erg leuk!

Na ca 23 KM waren we bij het fraaie kasteel,


waar je sinds 1 april jl ook met de museumjaarkaart gratis entree hebt (ipv Eur 9,50).  Erg mooi ingerichte kamers en keukens


een bar in de gewelvenkelders


maar ook een huiskapel


  met een goede audiotour, sprekende schilderijen
                                       oa van de bouwer van het kasteel Marten van Rossum


gewone en mooie plees (zo noemt de adel die)



een zeldzame kokosnootbeker: deze is nl onbewerkt en dat is heel bijzonder


en suppoosten in de personen van oudere dames die veel verhalen over het kasteel en de diverse bewoners wisten te vertellen. Heel erg leuk !! Vooral de laservoorstelling op zolder was heel mooi gedaan ... gaat dat zien!


In de zon nog even nagepraat met Marten



en toen weer een andere mooie route terug naar de camping waar Cor ons allen trakteerde op een fantastisch saladebuffet met vooral zalm, tonijn, krab en hollandse garnalen! Jammie jammie ....

Janneke had die avond een kledingruilbeurs bedacht.  Vooral heren showden de dameskleding met modieuze, sexy en hilarische momenten! 
Joep met zijn zuidelijke flair liep als een professional en droeg zijn make-up met verve



Thea in een sexy jurkje


de gezusters Arnolda en HenriĆ«tte in een promenade-ensemble


Het ca 40-koppige publiek langs de catwalk heeft genoten van een dolkomische avond.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten