donderdag 10 september 2015

10 sep 15 boucle 1 et 2 fietsen

Donderdag 10 september 2015 : prachtig weer dus op de fiets; nu linksaf/westelijke richting de Loiredijk op om 2 zgn. boucles te fietsen; totaal ca 57km. Boucle 1 is van Ingrandes tot St Florent le Vieil , dan ga je over op de 2; vandaar naar Ancenis, de brug over en aan de noordkant terug.
Dit deel van de Loirevallei bestaat grotendeels uit de veelvertakte rivier, met veel zandbanken en ook flink stromende stukken. Er zijn slechts een paar gehuchtjes en geen kastelen.

In St Florent le Vieil staat een grote abdijkerk - natuurlijk op een berg!
De kerk is wederom vrij nieuw en niet bijzonder.


De abdij is niet toegankelijk, de crypte wel



Vanaf het indrukwekkende plein met erg mooie gebouwen


heb je een schitterend uitzicht over de omgeving.


Aan de andere kant van een parkje, staat een herdenkingszuil van de ene hertogin aan de andere ter gelegenheid van haar bezoek! Dat is nog eens wat anders dan 1 koekje bij de thee ,..,.,.


Helaas is langs de fietsroutes geen cafe te bekennen dus we peddelen maar vrolijk verder tot we bij een picknick/visvijver/kinderspeelplaats komen waar we onze eigen versnaperingen nuttigen.
Het is lekker warm, ca 27 grC en goed toeven daar in t bos.


Morgen verlaten we deze mooie camping en rijden naar chateau Serrant, waar nog de originele meubels staan en waar we deze guided tour nemen
Visite "grands curieux" :
Accès avec un guide uniquement, au 1er étage du château et aux sous-sols.
Visite de la chambre Empire, du grand salon, de la bibliothèque, de la chambre de la Duchesse et de son salon d’habillage et des cuisines. 
 
Dan gaan we naar de camping aan Lac du Maine in Angers; waar de echte kastelentocht begint !!
bonne nuit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten